Wat te doen tegen artrose? 

Mensen die last hebben van artrose willen dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk verhelpen. Er is geen op dit moment nog geen genezing mogelijk voor artrose, echter is het wel mogelijk om de symptomen aanzienlijk te verminderen door bepaalde methodes te hanteren.  

Hier kan je bijvoorbeeld denken aan niet-medicamenteuze behandelingen zoals fysiotherapie en gewichtsverlies, medicijnen zoals pijnstillers en chirurgie. Fysiotherapeuten en andere therapeuten kunnen je altijd helpen bij het verminderen van de symptomen die je ondervindt van artrose. Dit zijn de mensen die onder andere kunnen laten zien hoe je moet bewegen als je zo min mogelijk last wilt hebben.  

Pijnstillers of een chirurgische behandeling 

Het is over het algemeen het beste om niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen NSAID’s te nemen als je de pijn van artrose graag wilt verminderen. Het is namelijk zo dat je hier minder snel bijwerkingen van krijgt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een crème om het gewricht mee in te smeren capsaïcine. Ook antidepressiva en sterkere pijnstillers zijn geschikt voor artrose. Wel is het verstandig om eerst altijd even contact op te nemen met je huisarts.  

Ook kan je anders over pijn gaan denken. Als je een operatie voor artrose nodig hebt zal je arts je doorverwijzen naar een orthopedisch chirurg. Je kunt kiezen voor verschillende soorten behandelingen voor het verminderen van artrose. Je kunt een operatie ondergaan om je hele gewricht te vervangen, we zien dat dit het meeste wordt gedaan. Toch zal er vaak de voorkeur gegeven worden aan medicijnen.